U derbiju kola ‘slavljenički’ Varteks poražen na otvaranju polusezone u Nedelišću

U derbiju prvog proljetnog kola Međužupanijske lige Nedelišće je, pred nekoliko stotina gledatelja (službeno evidentiranih 650), s 2:0 slavilo nad vodećim Varteksom, a utakmicu su obilježili i White Stonesi koji su na utakmici slavili i svoj 29. rođendan.

Zanimljivo, na klupi Varteksa je Međimurac Želimir Orehovec, koji je bio i trener Nedelišća, dok je trener domaćina Dejan Slunjski, inače dugogodišnji igrač Varteksai Varaždina, rodom iz Seketina. Bila je ovo i prva Dejanova utakmica u roli trenera-igrača, a debitirao je na najbolji mogući naćin – pobjedom.

Prvu prigodu na utakmici mao je povratnik u Varteks Neven Vukman, čiji udarac glavom nakon prekrašaja Kuhara i centaršuta Šoštarića, završava u vanjskom dijelu mreže u 3. minuti. Tri minute kasnije, i na drugoj strani dobra prigoda nakon prekida, no Pintarić puca preko gola.

Foto: Varaždinski.hr

U 24. minuti najveća šansa Varteksa, nakon nekoliko dodavanja Karića i Šoštarića, na kraju Karić zadnjim pasom izbacio cijelu obranu Nedelišća, ali Šoštarić promašuje celi gol u odličnoj situaciji.

To je bilo i kobno za daljnje šanse Varteksa, jer se više nisu vratili u utakmicu. Prvi gol na utakmici, gledatelji su vidjeli u 36. minuti. Još jedan povratnik u redove Varteksa David Sušac, igra rukom na rubu u kaznenog prosotra, a s bijele točke trener-igrač Dejan Slunjski ne griješi za radost domaćih igrača na tribinama.

Varteks je nešto pokušao, sve od još jednog prekida za Nedelišće, gdje visoki stoper Nedelišća Pintarić najviše skače i glavom od prečke pogađa za 2:0.

Foto: Varaždinski.hr

U nastavak je čak Nedelišće ušlo agresivnije nego Varteks, koji je imao tek prividnu terensku inciijativu. Jedina šansa Varteksa je bila u kontri negdje sredinom poluvremena, kada je Radić povukao kontru, gdje Šoštarić pogađa okvir gola.

Foto: Varaždinski.hr

Utakmicu je obilježilo i odlično, fair i sportsko navijanje na obje strane, a nakon utakmice domaćin je organizirao i zajedničko druženje navijača obje ekipe.

Varaždinski.hr

Leave a Comment

Scroll to Top