Marijan Kustić zamijenio Damira Vrbanovića na mjestu izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza

Dva tjedna nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog izazivanja prometne nesreće saborski zastupnik iz redova HDZ-a i dosadašnji HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić imenovan je za novog izvršnog direktora saveza.

Na toj poziciji je zamijenio nepravomoćnog osuđenika iz Afere Godot Damira Vrbanovića kojemu je istekao četverogodišnji mandat.

Nakon izbora Kustić je, kako prenosi web stranica saveza, izjavio: “Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju koje su mi dali. Maksimalno ću se truditi kvalitetno obavljati svoj posao”.

Prije toga je održana Skupština saveza na kojoj je promijenjen statut kako bi se omogućilo da Kustić preuzme novu poziciju.

Naime, do sada je izvršnog direktora Saveza, koji uz predsjednika i tajnika predstavlja i zastupa HNS, birala skupština, a od sada će to činiti Izvršni odbor.

Također je izbrisana odredba da na toj poziciji mora biti osoba koja ima visoku stručnu spremu društvenog smjera obzirom da novi izvršni direktor Marijan Kustić ima završenu srednju stručnu spremu, odnosno ugostiteljsko-turističku školu.

1 thought on “Marijan Kustić zamijenio Damira Vrbanovića na mjestu izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza”

  1. Pingback: Ništa novo u HNS-u: Nacionalni stadion, visoka politika i likovi s optužnicama - Splitski Dnevnik

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top