Sociosi Wisle opet pomažu klub

U veljači ove godine pisali smo o navijačima i sociosima Wisle iz Krakowa koji su skupljali novac za spas svog kluba. Putem crowdfunding kampanje, otkupa dionica i kupnjom pretplata za proljetni dio prvenstva, skupili su 1.712.000,00 eura. Time su spasili klub od gubitka licence i potonuća u četvrtu ligu.

Nakon završetka sezone sociosi Wisle su opet pozvani u pomoć od strane kluba. Prema riječima jednog od čelnika kluba, Tomasza Jazdzynskog, Wisla je samoodrživa, ali je i dug još uvijek velik – oko 8,2 milijuna eura. Financijska pomoć je zatražena od vlastitih navijača. Jazdzynski, predsjednik nadzornog odbora, financijska sredstva bi utrošio na klupsku omladinsku školu, prvenstveno juniore i ponovno reaktiviranu drugu momčad.

Prijedlog je da sociosi Wisle mjesečno uplate oko 85 tisuća zlota ili malo iznad milijun godišnje čime bi na mjesečnoj bazi financirali omladinsku školu s 45 tisuća zlota, a 20 tisuća zlota za rezervnu ekipu u 4.ligi, preostali iznos išao bi za U-19 ekipu. Prevedeno u eure, to je oko 235 tisuća eura. Do iduće srijede je prijedlog na glasovanju.

Sociosi Wisle su se lani organizirali i skupljali novac za razne akcije. Dosad su uplatili oko 140 tisuća eura za, naprimjer, novi ugovor igrača Marcina Wasilewskog. Trenutno sociosi imaju 1.703 člana, a osim uplaćenih 140 tisuća eura imaju još na računu i oko 94 tisuće eura koje će uplatiti za stavljanje novog terena za trening u omladinskoj školi. Do sada su sociosi Wisle uplatili u klub oko 282 tisuće eura.

Leave a Comment

Scroll to Top