Poljski trećeligaš prodao 16.364 pretplate

Na našim stranicama već smo pisali o vjernosti navijača poljskog trećeligaša Widzewa iz Lodza. Rušenje rekorda u kupovanju polusezonskih pretplata u Poljskoj više zapravo i nije neka novost. Ovo ljeto im je već šesti put uzastopno uspjelo da prodaju najveći broj pretplata za sezonu.

Posljednji rekord u broju prodanih pretplata je bio 16.311, a najnoviji je 16.364 prodanih pretplata. Realno je očekivati da će brojka i dalje rasti jer su pretplate još prodaju. Widzew proteklog proljeća nije uspio izboriti ulazak u drugu ligu zbog serije lošijih rezultata iako su prvi dio sezone završili na obećavajućoj drugoj poziciji. Na koncu prvenstva su završili tek peti.

U novu sezonu su ušli pobjedom na gostovanju kod ekipe Gryf Wejherowo. Utakmica je između ostaloga ostala upamćena i po najvećem broju gledatelja koji su ju gledali preko pay-per-view kanala. Zbog neupješne prošle sezone u klubu su odlučili dovesti nekoliko pojačanja. Novi trener je Marcin Kaczmarek. Ovaj 45-godišnji stručnjak je u svojoj karijeri trenirao prvoligaše Lechiju, Wislu Plock i Pogon Szczecin.

Među igračkim kadrom više nema naših Filipa Mihaljevića i Darija Krište koji je prešao u drugoligaša GKS Tychy. Od novih igrača valja izdvojiti iskusnog stopera Lukasza Kosakiewicza koji je zadnje dvije godine ubilježio 50-ak nastupa u Ekstraklasi u dresu Korone Kielce. Također, iz Korone je na posudbu stigao i 19-godišnji stoper Kornel Kordas, a tu je još i vratar Wojciech Pawlowski. Daleko najzvučnije ime je 35-godišnji veteran Marcin Robak koji je zadnje dvije sezone za Slask iz Wroclawa zabio 37 golova.

Za kraj jedna zanimljivost. Zbog malo prenisko napravljenog prozorčića na blagajnama, navijači Widzewa su, da si olakšaju čekanje prilikom izrade pretplate, postavili klecalo istovjetno onima koje se koriste u crkvama.


Domagoj Mikulić

Leave a Comment

Scroll to Top