Izabran novi predsjednik Udruge navijača White Stones

Na izbornoj skupštini izabrano je novo vodstvo koje će sljedeće četiri godine predstavljati Udrugu navijača White Stones. Dužnost predsjednika obavljati će Domagoj Njegovec, dopredsjednika Matija Sedlar, tajnika Tony Sabol i likvidatora Martin Banić.

Također, Statut Udruge usklađen je sa postojećim Zakonom o udrugama. Obje odluke izglasane su jednoglasno.

Posljednja izborna skupština održana je 2008., izvještajna 2010. u jeku borbe za spas kluba i povratak imena Varteks, a mandat predsjedniku udruge Rikardu Kahlini prestao je 3.4.2012. godine. Pošto je riječ o dugom periodu bez formalnog organiziranja skupine, ovo je jedan od ključnih događaja za budućnost navijačkog pokreta u Varaždinu. 

Uz sve uspone i padove, grupa je već punih 29 godina jedan od simbola kluba, ali i grada, stoga glavni faktor aktiviranja udruge je podizanje ustroja i organizacije same skupine na višu razinu. 

Ciljevi UN White Stones prvenstveno su vezani uz koheziju varaždinskog navijačkog puka, popularizaciju navijanja za NK Varteks, rast i razvoj navijačke skupine, afirmaciju mladih te aktivnije uključivanje udruge u lokalnu zajednicu.

Uz javne ciljeve, na samoj skupštini bio je prezentiran interni plan i program rada novog vodstva koji je dostupan na uvid svim članovima udruge.

Zaključno, ove sezone navijačka skupina White Stones proslaviti će jubilej od 30 godina postojanja. Ovom skupštinom stvoreni su preduvjeti za najavu najvećeg organizacijskog pothvata u povijesti grupe, stoga upućen je poziv svim pripadnicima za sudjelovanje u aktivnostima udruge.

Leave a Comment

Scroll to Top