Tino Sven Sušić potpisao za austrijskog prvoligaša

Dvadeset sedmogodišnji veznjak Tino Sven Sušić postao je novi igrač austrijskog prvoligaša Hartberga s kojim je potpisao suradnju do konca lipnja sljedeće godine.

Sušić je, prema mnogim izvorima, tijekom ovoljetnog prijelaznog roka bio u intezivnim pregovorima s Hajdukom, no dogovora sa splitskim prvoligašem u konačnici nije došlo.

Bez kluba je nekadašnji veznjak ‘Bilih’ formalno od rujna ove godine, a prethodno je igrao za nizozemskog prvoligaša Venlo u čije je redove stigao u srpnju 2018. godine iz belgijskog Antwerpa. U karijeri je još, osim za Hajduk, nastupao za Genk i Maccabi Tel Aviv.

Sportski direktor njegovog novog kluba za službene je stranice komentirao ovaj transfer: “Zapravo smo ovaj prijelazni rok već zaključili, no odjednom se pojavila mogućnost angažiranja igrača velike kvalitete”. I glavni trener Hartberga Markus Schopp komentirao je dolazak Sušića: “Igrač ovakvog iskustva dobro će doći razvoju naše igre. Nastojat ćemo ga učiniti spremnim za igru što prije”.

Hartberg je u aktualnoj sezoni nakon deset odigranih kola šestoplasirani klub austrijske prve lige s dvanaest bodova na kontu. Sušića će u novom klubu dočekati jedno poznato lice s kojim je svlačionicu dijelio i u Hajduku u sezoni 2014/2015 – Sandro Gotal, koji je član kluba s jugoistoka Austrije stigao u rujnu ove godine, također kao slobodan igrač.

Rezultati by SofaScore

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top