Na ponovljeni javni poziv za kupnju dionica Cibalije pristigla jedna ponuda

Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. kojeg čine predstavnici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca i kluba je na danas održanom sastanku utvrdilo da je na ponovljeni javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica kluba koje su u vlasništvu Grada Vinkovaca, a koji je bio otvoren do 30. siječnja 2020. godine, stigla jedna ponuda. Radi se o ponudi koju je uputila tvrtka GEM d.o.o. iz Vinkovaca, a koja je za 62.963 dionice odnosno 52,00029% temeljnog kapitala ponudila 101.000 kuna.

Tvrtka GEM d.o.o. je nastala 2006. godine preoblikovanjem dioničkog društva ZVIJEZDA, a u vlasništvu ima hotele Gem i Slavonija u Vinkovcima. Prema informacijama dostupnim na FinInfo vlasnici GEM d.o.o. su Danica Elez, Frano Bota i Ivan Cvitković koji je ujedno direktor društva, a tvrtka je u 2018. godini poslovala s prihodima od 10.242.083 kuna, rashodi su bili 10.006.284, a dobit nakon oporezivanja 186.492 kuna.

O prihvatljivosti pristigle ponude odlučiti će Povjerenstvo za iznalaženja strateškog partnera u HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. koje zatim Gradskom vijeću predlaže i prihvaćanje ili odbijanje ponude. Sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se moglo raspravljati o sudbini vinkovačkog drugoligaša je predviđena za kraj veljače.

Leave a Comment

Scroll to Top