Dinamo – to smo mi!

Foto: Dinamo to smo mi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Učmalo stanje u i oko Dinama ovo proljeće razbila je novoosnovana udruga Dinamo – to smo mi (DTSM). Potiho, bez velike pompe i šarade, pojavili su se momci te svojim potezima i stavovima zaljuljali klupski establišment koji je već na klocnama zbog suđenja u Osijeku i financijskoga bezdana u klupskim knjigama.

Iz proglasa i medijskih nastupa DTSM-a mogu se iščitati jasni ciljevi:

  • Zaustavljanje procesa preoblikovanja,
  • Izbori po sistemu jedan član = jedan glas,
  • Role-model upravljanja klubom po uzoru na Futsal Dinamo.

Konciznost sadržaja koji prezentiraju javnosti jasno govori o problematici Dinama i o tome na koje je niske grane klub spao i što ga očekuje. Definicija njihovih ciljeva je na tragu svih prijašnjih pokušaja navijača Dinama. Bez obzira  radilo se o ZZD-u, ZND-u ili BBB-ima, obrazac je isti. Fundamentalni postulati svih prethodnih inicijativa, pokušaja i akcija arfikulirani su kroz dvije jasne želje: sloboda i poštenje u Maksimirskoj 128.

Danas je Dinamo metastazirao u školski primjer nepotizma i pljačke uz nedostatak mentalne higijene što ga je svelo na svrhu samom sebi. Eklatantan primjer toga je prošlotjedna eventualna proslava naslova prvaka u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive gdje igrači da su i pobijedili nisu imali s kim proslaviti titulu.

S druge strane DTSM se predstavio kao osvježenje i antiteza svemu onom što danas čini Dinamo. Sukus ideje oko DTSM-a je jasan. Klub ne smije nikad više biti talac parazita, kriminalaca i političkih oportunista kojima su jedini ciljevi grebanje za postotak zarade od prodaje igračke ergele.

Neovisno u kojem smjeru će se priča oko DTSM-a nastaviti, odnosno jesu li gore navedene točke isključivo skup lijepih želja potkrijepljenih klimavim temeljima idealizma i naivnosti, treba im dati bezrezervnu podršku.

Sustavno uništavanje kluba posljednjih desetak godina na svim razinama i bezbrojni pokušaji jurišanja na vjetrenjače doveli su preostale dinamove mohikance do psihičke poremećenosti i mazohizma u praćenju kluba čija uprava ih ne želi i kojoj se njegovi navijači otvoreno gade. Danas uz podršku svih prethodnih inicijativa i Boysa, ponovno postoji netko tko je spreman mafiji izaći na crtu.

Stoga, nakon svega onog u što je pretvoren Dinamo i svega što je prvenstveno učinio vlastitim navijačima, ali i cjelokupnom hrvatskom nogometu možemo svi skupa držati fige DTSM-u da budu realni i traže nemoguće – Dinamo svih njegovih članova i navijača.

Mihael Polovanec


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter