UEFA odgodila sjednicu Izvršnog odbora

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sjednica Izvršnog odbora UEFA-e koja je bila zakazana za srijedu, 27. svibnja, odgođena je za petak, 17. lipnja. Iz europske nogometne organizacije kao razlog odgode navode određena otvorena pitanja s gradovima koji su trebali biti domaćini ovogodišnjeg Europskog prvenstva, a koje je zbog pandemije koronavirusa pomjereno za 2021. godinu.

Europsko prvenstvo, koje će i dalje nositi naziv EURO 2020 i na kojem će sudjelovati 24 reprezentacije, održati će se od 11. lipnja do 11. srpnja iduće godine, a treba se igrati u 12 različitih gradova diljem Europe. Na taj način se željelo obilježiti 60 godina europskih nogometnih prvenstava. Domaćini su trebali biti Rim, Baku, St. Petersburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, London, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen i Budimpešta. Otvaranje prvenstva je predviđeno na Olimpicu u Rimu, a polufinala te finale na Wembleyju u Londonu. Hrvatska je ždrijebom smještena u grupu D zajedno s Engleskom, Češkom i pobjednik doigravanja u kojem sudjeluju Škotska, Izrael, Norveška i Srbija.

IO UEFA-e, čiji je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker, na sljedećem sastanku treba raspravljati i o novom terminu održavanja susreta doigravanja Lige nacija za odlazak na kontinentalnu smotru, kao i datumima održavanja utakmica završnice ovosezonske Lige prvaka i Europske lige.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email